Bingo i Danmark

Bingo spelas frekvent i Danmark, men spelet skiljer sig ganska mycket åt från den bingo som vi är vana vid i Sverige. I stället för att sitta i en bingohall och markera nummer på en bingobricka ett efter ett, så är bingo i Danmark ett mer lotteriliknade spel. Alla nummer presenteras på en gång och ”bingobrickor” i Danmark köper folk ungefär som de köper lotter här. De vinnande numren kontrolleras mot ”brickan”, ungefär som när du kontrollerar ditt Lotto alltså.

I Danmark kontrolleras allt spelande av statliga Danske Spil. Den danska staten äger 80 & av Danske Spil och sanktionerar därför det statliga spelmonopolet. Det finns många spelaffärer och försäljare som säljer de danska bingobrickorna över hela landet.

Än så länge är Danske Spil den enda aktören som är tillåten på marknaden för onlinebingo i Danmark. Dansk Spil har också en stor webbplats med många olika bingovarianter. Alla spelas i Flash -miljö och ingen särskild mjukvara krävs för att börja spela. Du kan spela både för skojs skull och om riktiga pengar. Det finns för nuvarande inte några andra legala bingosajter i Danmark, men EU trycker på för att få danska regeringen att slopa det statliga spelmonopolet. Förmodligen kommer det hända saker på den danska spelmarknaden inom kort.

Det finns ett flertal sajter med utländskt ägande som vänder sig till danska nätbingospelare. Vissa tillåter insatser och spelande med den danska kronan. Den danska regeringen är inte glad åt den här utvecklingen och försöker lägga hinder i vägen för danska banker att transferera onlinebingo-pengar, men nätbingo blir allt mer populärt i Danmark och förmodligen går inte utvecklingen att stoppa.